Családok Napközi Otthona bemutatkozó

DSCN6474

 

Családok Napközi Otthona

 

Családi Napközink 3 csoportban, csoportonként hét gyermek (bölcsődés és óvodás korú gyermekek, 1. sz. csoport, 2 és 3 sz. csoport iskolás korú gyermekek) gondozását, fejlesztését látja el mindennapos jelleggel, de alkalmi, pár órás gyermekfelügyelet igénybevételére is nyílik lehetőség.Családi napközink szülő helyettesítési funkciót tölt be, azonban a szülőt a nevelésben elsődleges szereplőnek tartjuk.
- Világnézettől függetlenül sokoldalú segítséget kívánunk nyújtani a gyermekes családoknak: A szülők vágya, hogy gyermekükre annyi megkülönböztetett figyelmet fordítsanak, amennyire neki a dinamikus érzelmi-értelmi fejlődéséhez szüksége van. Azonban munkájuk, képzésük, megélhetésük biztosítása miatt sokszor ezt nehezen tudják megvalósítani. Mi abban kívánunk segítséget adni, hogy a gyermekek egészséges fejlődéshez szükséges valamennyi igényét szakszerűen, tudatosan, őszinte szeretettel biztosítsuk.
- Küldetésünk továbbá, hogy az egyéni foglalkozást igénylő iskolások számára az eredményes tanuláshoz motiváló-, segítő odafigyelést biztosítsuk.
- Elhívatásunk, hogy személyre szabott korai fejlesztéssel, és képességfejlesztéssel alapozzuk meg a gyermekek sikeres, boldog, sikerélményekben gazdag iskolai, majd felnőtt életét.
- Feladatunknak tekintjük az olyan erkölcsi értékek közvetítését, mint az összetartozás, egymás elfogadása, szeretet, türelem, kitartás, nyitottság, vidámság, szorgalom, békére és harmóniára törekvés.
- Szándékunk továbbá a szolgáltatást igénybe vevő szülők számára lehetővé tenni, hogy gyermekük felügyeletét megoldva munkát vállalhassanak, vagy olyan képzésen vegyenek részt, amely elősegíti elhelyezkedésüket.
 
Családi napközink célja:
 
- Célunk, hogy családias, meleg, barátságos légkörrel, és személyre szóló, differenciált bánásmóddal hozzájáruljunk a gyermekek személyiségének kibontakozásához.
- A gondjainkra bízott gyermekekből nyitott, aktív, kreatív, kiegyensúlyozott, emberséges ember legyen, aki nem csak észreveszi a szépet és jót, hanem tesz is érte.
A gyermekek jogainak és egyéni szükségleteinek figyelembevételével biztosítani az értelmi, érzelmi, testi és szociális fejlődésükhöz szükséges, derűs, kiegyensúlyozott hátteret, körülményeket, eszközöket és nevelési hatásokat.
- A napközit, mint a család kiterjesztését éljék meg a gyermekek, ahol együtt vannak kicsik és nagyok, egymásra kölcsönösen odafigyelve, egymást segítve.
 
Napközink funkciója, feladatai:
 
Mivel a gyermekekkel a nap folyamán két felnőtt foglakozik, sokkal több idő jut egy-egy gyermekre, mint a hagyományos intézményes kereteken belül.
Ezáltal lehetőség nyílik arra, hogy a gyermekeket az egyéni igényeiknek, érdeklődésüknek, személyiségjegyeik, különbözőségeik figyelembevételével a legoptimálisabban fejlesszük.
A gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve elegendő időt és nyugodt körülményeket teremtünk pihenésre, alvásra is.
- Elsődleges feladatunknak tekintjük, hogy különböző életkorú, fejlettségű és állapotú gyermekek számára nyugodt, derűs, biztonságos hátteret biztosítsunk az önfeledt, értelmes játéknak, mindennapi tevékenységnek és együttes nevelésnek - családias légkörben.
- A gyermekek egészséges, sokoldalú és harmonikus személyiségfejlődésének segítése.
- Pozitív szokások, viselkedési formák kialakítása az életkori sajátosságoknak és mentális fejlettségnek megfelelően.
- A gyermekek testi, szociális és értelmi képességeinek fejlesztése.
- Az önfeledt, sokszínű játéktevékenység feltételeinek biztosítása.
- Pozitív, felelősségteljes hozzáállás kialakítása a természet, az élővilág, az esztétikus környezet iránt
- Olyan helyzetek teremtése, amelyben a gyermekek saját érdeklődésüktől, kíváncsiságuktól hajtva játékosan, változatos tevékenységeken keresztül szereznek ismereteket, és fejlődnek képességeik.
Augusztus 2019
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Zsoltárok 16:8
“Tekintetem az Örökkévalóra függesztem, aki jobb kezem felől van, ezért nem rendülök meg soha!”

2620460
Ma
Tegnap
A héten
A múlthéten
Ebben a hónapban
Múlt Hónapban
Összesen
328
1883
8036
2591731
63658
117136
2620460

IP Címed: 54.36.148.96
Szerver Idő: 2019-08-21 03:37:22