Családok Napközi Otthona bemutatkozó

DSCN6474

 

Családi Bölcsőde Hálózat

Családi Bölcsődénk 3 csoportban, csoportonként hét gyermek gondozását, fejlesztését látja el -20 hetes kortól 3 éves korig- mindennapos jelleggel.

A szolgáltatás ellátási területe Zsadány, Biharugra, Körösnagyharsány, Mezőgyán, illetve Geszt községek közigazgatási területe.

Bölcsődénk szülő helyettesítési funkciót tölt be, azonban a szülőt a nevelésben elsődleges szereplőnek tartjuk.

- Világnézettől függetlenül sokoldalú segítséget kívánunk nyújtani a gyermekes családoknak: A szülők vágya, hogy gyermekükre annyi megkülönböztetett figyelmet fordítsanak, amennyire neki a dinamikus érzelmi-értelmi fejlődéséhez szüksége van. Azonban munkájuk, képzésük, megélhetésük biztosítása miatt sokszor ezt nehezen tudják megvalósítani. Mi abban kívánunk segítséget adni, hogy a gyermekek egészséges fejlődéséhez szükséges valamennyi igényét szakszerűen, tudatosan, őszinte szeretettel biztosítsuk.

- Elhívatásunk, hogy személyre szabott korai fejlesztéssel, és képességfejlesztéssel alapozzuk meg a gyermekek sikeres, boldog, sikerélményekben gazdag óvodai, iskolai, majd felnőtt életét.

- Feladatunknak tekintjük az olyan erkölcsi értékek közvetítését, mint az összetartozás, egymás elfogadása, szeretet, türelem, kitartás, nyitottság, vidámság, szorgalom, békére és harmóniára törekvés.

- Szándékunk továbbá a szolgáltatást igénybe vevő szülők számára lehetővé tenni, hogy gyermekük felügyeletét megoldva munkát vállalhassanak, vagy olyan képzésen vegyenek részt, amely elősegíti elhelyezkedésüket.

Bölcsődénk funkciója, feladatai:

Mivel a gyermekekkel a nap folyamán csoportonként két felnőtt foglakozik, sokkal több idő jut egy-egy gyermekre, mint a hagyományos intézményes kereteken belül.

Ezáltal lehetőség nyílik arra, hogy a gyermekeket az egyéni igényeiknek, érdeklődésüknek, személyiségjegyeik, különbözőségeik figyelembevételével a legoptimálisabban fejlesszük.

A gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve elegendő időt és nyugodt körülményeket teremtünk pihenésre, alvásra is.

- Elsődleges feladatunknak tekintjük, hogy különböző életkorú, fejlettségű és állapotú gyermekek számára nyugodt, derűs, biztonságos hátteret biztosítsunk az önfeledt, értelmes játéknak, mindennapi tevékenységnek és együttes nevelésnek - családias légkörben.

- A gyermekek egészséges, sokoldalú és harmonikus személyiségfejlődésének segítése.

- Pozitív szokások, viselkedési formák kialakítása az életkori sajátosságoknak és mentális fejlettségnek megfelelően.

- A gyermekek testi, szociális és értelmi képességeinek fejlesztése.

- Az önfeledt, sokszínű játéktevékenység feltételeinek biztosítása.

- Felelősségteljes hozzáállás kialakítása a természet, az élővilág, az esztétikus környezet iránt.

- Olyan helyzetek teremtése, amelyben a gyermekek saját érdeklődésüktől, kíváncsiságuktól hajtva játékosan, változatos tevékenységeken keresztül szereznek ismereteket, és fejlődnek képességeik.

- Minden gyermek személyiségéhez tisztelettel, elfogadással viszonyulunk.

- Támaszkodunk a pozitívumokra.

- A gondozás-nevelés egységét szem előtt tartjuk.

- Figyelünk a nevelő hatások egységességére.

- Állandóság és rendszeresség megvalósítása.

- Szem előtt tartjuk az életkori és egyéni sajátosságokat, az eltérő fejlődési ütemet.

- Egymás kölcsönös segítése.

- Új helyzetekhez való fokozatos hozzászoktatás.

Az ellátás igénybevételének módja, beszoktatás

A felvétel a jelentkezési adatlap kitöltésével, a szülővel való személyes elbeszélgetés után történik.

A Családi Bölcsőde a szolgáltatást a szülővel kötött megállapodás alapján nyújtja. E megállapodás a szülő, törvényes képviselő kéréséhez igazodóan bármikor felbontható.

A beszoktatás mindig szülői jelenléttel kezdődik, és a gyermek igényei által meghatározott ideig tart.

 

Május 2023
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Zsoltárok 103:17-18
“De az Örökkévaló hűséges szeretete öröktől fogva és mindörökké megmarad azokon, akik tisztelik és félik őt, és jósága fiaikon és azok fiain is örökké, akik megtartják Szövetségét, és engedelmeskednek parancsainak.”

7970276
Ma
Tegnap
A héten
A múlthéten
Ebben a hónapban
Múlt Hónapban
Összesen
296
1114
12570
7948263
59320
46553
7970276

IP Címed: 3.239.82.142
Szerver Idő: 2023-05-29 08:02:19